'This is Belgium'

Két és fél hónap. Olykor sok idő, olykor kevés. Nézőpont kérdése, egészen relatív. Nekem, mintha csak pár nap lenne úgy telik el egyre gyorsabban minden hét. Legközelebb arra eszmélek fel, hogy már újra a pakkomba kell becsomagoljam a fél életemet, ajándékokat és élményeket, sietve a repülőgéphez. 

Hihetetlen élmény és továbbra is felfoghatatlan az, hogy a belgiumi időjárás mennyire más tud lenni. A tegnapi nap folyamán ez a megállapítás csúcsot ért. Egész hétre esőt jósoltak, ami persze nem meglepő (tavasszal végképp nem). De nem hittem a saját szememnek, mikor a kis Donk tavunk egyik oldalán szakadt a jégeső, míg a másik oldalán hét ágra sütött a nap. Mind ez váltakozva öt percenként, s borsó méretű jégdarabok olvadtak el a tenyerünkben és szakadtak újra a nyakunkba. Igazán érdekes volt, s ami otthon Magyarországon csak ritkaságnak számít itt nap, mit nap megtörténik. Elindulok itthonról egy vékony pulóverben napsütésben, mire leérek a tó partra (ami biciklivel nem több, mint 3 kerek perc) fülemből is az eső folyik, majd megpirul az arcom, amit egész nap érnek a napsugarak tavasszal a 15 fokban. Komolyan nem tudok betelni és megszokhatatlan számomra. :D S megszámolni sem tudom, hogy hányszor mondták: 'This is Belgium'. Az igazi keverék ország minden téren. Ugyanakkor kezdem megszokni, hogy futni lehet esőben is. Világ életemben az voltam, aki elment futni mínusz fokokban, hóban fagyban, nyári kánikulában vagy kellemes időben; DE esőben sosem. A héten ez a jég is megtört, s egy fokkal közelebb kerülve a beilleszkedéshez, bőrig ázva futottam meg a napi kilométereimet. :D Ha választhatok azért maradok inkább a napsütötte maratonnál. ;D

Ellenben minden jóban van valami rossz, s volt szerencsém tegnap a jégvihart átélni a mocsár pályánk kellős közepén, egy gyerek hadsereggel, karöltve a legaranyosabb 6 éves kislánnyal a világon. Gyönyörűséges lány, aki végtelen türelemmel bír és szótagolva tanítva a szavakat, magyaráz hosszú perceken keresztül. :) Nem véletlen mondják a gyermekek a legjobb tanítók. Imádnivalóak, türelmesek és nagyon kedvesek, jó szándékúak. Megtalálják mindenben a szépet és a viccet is persze. :D :)